Däcksdetaljer

Bort med all maskeringstejp och sedan börja fixa med alla däcksdetaljer. Jag har varit skumt förkyld sedan i torsdags, och i morgon är det COVID-test inbokat. Torrhosta, förändrat luktsinne, feberkänning men med lite Alvedon har det gått att vara i verkstan, så det är säkert bara en mancold…

Jag gjorde flera olika saker samtidigt, inte i nån speciell ordning, men först kan vi säga att jag monterade lite linor.

Sen tillverkade jag hållare till bungee cords som ska hålla ner luckorna inifrån.

Lite extra kul att få inviga pelarborren!

Sen monterade jag handtagen till luckorna. Detta är bockade 8mm kopparrör som sitter i mitten av luckan. Klart det ska vara koppar med färg från Falu Gruva i kajaken! På undersidan är rören utbankade som trumpeter, helt platt i nivå med undersidan av luckan, och sedan täckt med 4 lager glasfiber. Bomb proof. Här är det maskerat för att lägga ett skyddande lager lack så att inte kopparen ärgar.

Sedan monterade jag gummilister som lucktätningar. Först strykte jag på ett tunt lager Sikaflex som gummilisten fick klistras fast mot. Jag tror att en stor del av boven i läckande gummilister är mellan den självhäftande delen och underlaget, så med ett lager Sikaflex så bör det bli tätt!

Det blev ingen bild på gummilisten på plats, men det är en vanlig P-list.

Sedan fick kompasshuset en strykning lack. Kompasshuset är lite blygt, så det vände sig bort när jag kom med kameran.

Och så tillverkade jag bärhandtag som också fick en lackstrykning, men vitt denna gång.

Slutligen lite mer fix med linor. Det finns plats för dubbelkryss både för om, och bakom sittbrunnen, när jag ska ut på långtur och behöver plats för grejer på däcket. Jag vill hålla däcket så rent från grejer som möjligt, och oftast är det bara min vattentäta sopsäck som åker upp på däcket efter någon dag.

Lägg märke till att jag dragit upp bottenfärgen ovanför räddningslinorna, så försvinner de in i det vita. Jag tycker det är snyggt när inte färgskarven mellan skrov och däck går i byggskarven. Det är snyggt när skrovet ”omfamnar” däcket. Och här ska det ju vara en kajak med vita knutar också 😊

Slutligen lackade jag insidan av sittbrunnen med fernissa som skydd så att inte den exponerade epoxyn från skrovet ska gula av solens strålar, och så fick sittbrunnssargen en strykning vitt.

Nästa steg är att lacka om ena luckan, som blev för kornig i lacken, och montera luckorna och limma fast yogamattan på sitsen. Och limma fast kompasshus.

Skäddan är också på plats, den blev jättebra och jag fick i ordentligt med propelleraxelfett på vajern.

Nu är det inte många kvällar kvar innan det blir sjösättning!!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s