Sits och luckflänsar

Ett trögt sista kapitel på detta bygge, men jag har ett par andra projekt som fått högsta prio några veckor. Men nu så, äntligen lite mysbygge med riktigt ruskväder utanför verkstadsfönstret.

Först putsade jag till flänsarna till luckorna. De var för breda och ojämna, så jag jämnade till dem med fräsen och putsade det sista med sandpapper. Sedan fick de ett lager epoxy med rödfärg.

Alla luckor fick samma behandling, det blev riktigt bra. Skön känsla på ett bygge som sista tiden mest stressat mig.

Sedan laminerade jag fast sitsen med glasfiberremsa och peelply. Man ser lite skräp, som är smältlim jag skrapat loss innan jag lade remsan. Sitsen fick smältlimmas på plats inför laminering, som så mycket annat på mina sista två byggen.

Slutligen strök jag sittbrunnssargen med vitpigmenterad epoxy.

När jag var klar och kände att jag pillat klart med alla detaljer och glasfiberremsor så insåg jag att främre skottet inte fått remsor mot skrovet, bara mot däcket. Hur kunde jag glömma detta? Och nu gick det inte att åtgärda, med våt epoxy runt alla öppningar. Får bli nästa steg till veckan.

Slutligen penslade jag ut lite röd epoxy här och där på däcket, där jag råkat slipa igenom rödfärgslagret på ett par ställen. Lite slipning på det så är det dags för lack sen. Botten ska ju bli vit, och är slipad inför lackning. Man kan ana var relingslinjen kommer gå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s