Luckor

Luckan i fören och aktern sågades ut. Nu var jag varm i lucksågningskläderna så det gick snabbt och smidigt. Man har faktiskt lite felmarginal, så även om jag avvek kanske 0,5mm från ritat streck och det således blev lite snett så kan detta slipas jämnt och även om det ger större glipa, så är det lätt att lägga på epoxy för att täppa till misstaget.

Lite luckbilder

På bild två ser man var jag är i kornighet på ytan. En slipning med 240 och sedan åker klarlacken på.

Handskfacket fick ett par lager glasremsa där det fäster mot däckets undersida. Det sviktade lite mycket, och här kommer man sitta och pressa med benen, så här ska det vara stumt.

Jag fäste även krokarna på undersidan av luckorna. Än så länge bara med smältlim, för att kunna testa att de sitter rätt. Efter sammanfogningen ska även fästen i skrovet dit, så jag kan testa stängningen. Jag har en idé till handtag för luckorna också… Vi får se om det blir av.

Sedan gick jag över både skrov och däck och slipade rent på insidan så det inte är något vasst som kan skada packningen i framtiden. Och jag lade på 2x40g epoxy för att jämna till och släta till lite ytor. Sittbrunnens golv fick en halv topcoat, och jag lade ett tunt lager på kanten där däck och skrov ska sammanfogas. Som man ser på första luckbilden är skrovet centimetern större än däcket, vilket är perfekt – då kan jag enkelt tvinga ihop skrovet med tejp och häftklamrar vid sammanfogningen. Vilken ska ske mycket snart!

Vi är fortfarande på sub 15kg. Men marginalen minskar för varje dag…

Idag har jag också varit och lärt mig lite om vacuumlaminering…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s