Trix och fix

Vet egentligen inte om jag kom framåt alls idag, jag skulle göra klart sitsen, men den börjar kännas tung, med alla lager glasfiber och dessutom måste den få en ram att sitta i. Så jag började på nytt, sågade breda remsor av skumplast och satte ihop och började slipa en stjärtavgjutning i skummet. Men det är hopplöst svårt och tålamodskrävande. Plötsligt fick jag en idé. Jag tog en ny skiva skumplast (XPS) och värmde med varmluftspistolen, och då smälte och sjönk plasten ihop. Genom att värma, lägga på aluminumfolie och sätta sig på alltihop så började sakta en sits att formas. Voila! Klart på en halvtimme.

Väldränerad och perfekt (nåja) form. Jag sågade upp i delar som jag finjusterade mot skrovbotten. Dessa ska limmas ihop igen, och ett lätt liggunderlag ska limmas på. Sedan får det fästas med kardborre mot botten. Lättare går knappt att bygga 😊 Vi får se om denna lösning står sig eller om jag ändrar mig igen.

Mitt nyinköpta Rebel-kapell fick testas på sittbrunnssargen också. Det satt lite tajt, jag raspade bort några mm på sargen hela varvet runt och då gick det bättre. Men det är inte så stor mening med kapell om det saknas botten på kajaken… Måste börja ta mig mot sammanfogningen nu.

En sak till hann jag med – jag grovtillverkade kompasshuset. Det kommer på senare inlägg!

Nu blir det lite paus för paddling några dagar. Högtryck i sikte! Ännu en tur till Gräsö står på agendan. Detta paradis för kajak 😍

2 kommentarer

 1. Hej Niklas!

  Stort tack för din fina blogg. Den är till stor hjälp och ger inspiration i mitt påbörjade kajakbygge. Jiggen är på plats och spantmallarna snart likaså. Det här är superkul!

  Vänligen
  Christian Gullfeldt

  Gilla

  1. Tack, kul att höra att jag kan inspirera med bloggen. Lycka till med bygget och hör gärna av dig om du snubblar på något i kajakbyggardjungeln!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s