Lucktätningar

Nä, miss igen. LRC och distansring som lucktätning funkade inte. Peelplyn sög nog för mkt och gjorde att de två lagren glasfiber inte fäste på LRCn. Och även om det inte fäste så hade det blivit för mjukt, kände jag. Så – tillbaka till ritbordet och det blev gamla goda vått-i-vått 5 lager glasfiber istället som lucktätning. LRCn fick dock agera distans, under ett skyddande lager plastfolie. En himla massa klippande av remsor och slaskande med epoxy och trådar hit och dit. Och ett lager peelply ovanpå för att ge en jämn yta. Blir spännande i morgon bitti att inspektera när det härdat (kör värme i verkstan så nu härdar det på en natt).

Den fyrkantiga är till handskfacket.

Utsågningen för luckorna har jag inte bestämt mig för än. Jo, att det blir träluckor med p-list som tätning, så mycket vet jag, men inte exakt när det är dags att såga.. Jag vill göra den sist av allt för att få så bra finish på lacken som möjligt. Och rent teoretiskt ska det gå att såga luckor och montera tätningar efter sammanfogningen. 😬🙏 Men samtidigt är det svårt då man inte kan montera från undersidan..

Handskfacket i nuvarande design väger förvånansvärt mycket (299g), och det återstår minst två lager epoxy och glasfiber. Jag tror att jag spränger halvkilosgränsen om jag går vidare med detta. Inte direkt vad jag tänkt lägga vikt på. Jag kommer testa ett handskfack i glasfiber och se om 5 lager glas är lättare. Det borde vara det. Jag gissar på 250g. Fördelen är att jag kan vänta till slutet innan jag bestämmer mig för att montera det eller ej. Handskfack är inte en kritisk detalj, det får inte ske på bekostan att jag spränger 15kg-gränsen eller att det drar iväg i tid.

Så – fortsättning följer.. Kanske tillverkning av nytt handskfack i morgon, kanske tillverkning av sittbrunnssargens fläns, kanske lite mer förstärkning av sittbalkarna (två lager nu, som sviktar lite för mkt, det behövs nog två lager till). Och än återstår mycket innan det är sammanfogning och oändligt med lackande och slipande… Sits, ryggstöd, skott, bärhandtag, linfästen, skädda, kompasshus… Tur att det är regn i några dagar till 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s