Glasat däck

Glasfiber 163g/m2 rullades ut på däcket.

För att få bort eventuella veck och ojämnheter gick jag över väven med en bred pensel. Sedan klippte jag till väven och tejpade fast den med jämna mellanrum.

Det var bara ena sidan som behövde tejpas, i alla fall överallt förutom runt sittbrunnen. Där fick jag klippa upp ett hål och tejpa fast väven. Sedan blev det ganska exakt 3x110g epoxy som gick åt.

Ovanligt att lyckas fånga glasfiberläggning mitt i processen. Man brukar ha fullt upp, men denna gång ansträngde jag mig att få till en bild 😊

När all väv är lagd körde jag mitt fattigmanstrick att få bort överflödig epoxy. Hushållspapper! Lägg dit papper, tryck överallt och dra försiktigt bort.

Lyckas man, ska väven se ut såhär.

Målet är att få bort ”pölar” med epoxy.

Sedan, medan väven fortfarande är klibbig, passade jag på att lägga glasfiber runt sittbrunnen. Och sedan peelply, detta magiskt bra knep för att slippa kanter och trådar som behöver sicklas till förbannelse 😊

Sedan var det slut på det roliga för dagen. Jag hade tänkt börja med sitsen, men fick lov att göra en provbit med Soric LRC 3mm distansmaterial först, det jag tänkte bygga sits och skott av.

Förhoppningsvis är detta lika starkt som väv-träkärna-väv, men det visar sig i morgon. Då ska däckets undersida få glasfiber, sedan är allt exponerat trä inbakat i skyddande epoxy. Detta vill man få avklarat så fort som möjligt innan det hinner bananskala iväg. Sedan börjar allt det roliga – sits, skott, luckor, sittbrunnssarg, skädda, handskfack, linfästen, kompasshus, paddelstöd, bärhandtag och stoppning (sittbrunnen). Frågor på det!!

En kommentar

  1. Med distansmaterial i skum brukar man få öka på mängden glasfiber till minst det dubbla. Du kan prova att banka med något trubbigt på ditt laminat men jag tror du ganska lätt får en utryckning.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s