Slipning av däck, del 2

Efter en sagolik paddelhelg utanför Gräsö var det dags för något inte riktigt lika sagolikt, nämligen slipning av däcket igen.

Men innan jag berättar om detta är det dags att hälsa alla nya läsare välkomna!

Ni har kommit till bloggen för Niklas kajakbygge, och nu är jag inne på tredje bygget, en Njord. Ni hittar mina två tidigare byggen – Frej och Freja här också. Jag försöker uppdatera dagligen, och just nu är jag mitt i bygget (tror jag), så det bör återstå ca 20 inlägg (dagar) innan sjösättning. Häng med! 😊

Ok, åter till slipningen. Jag körde några varv med excenterslipen och mer papper 40, sedan långbräda med papper 60. Här krävs tålamod… Slipning är jobbigt. För nerverna. Man vill ge upp halvvägs. För att inte helt tröttna ur gick jag loss på sittbrunnssargen istället och sågade den jämn ca 20mm ovanför däcket.

Den sticker ned för mycket på undersidan, därav den något konstiga formen. Sedan stod jag framifrån och ögonmåttade och justerade med rasp tills sittbrunnssargen var helt symmetrisk. Eller så symmetrisk det gick att få den 😊

Lite spackel blev dagens sista insats, och lite epoxy med bomullsflock runt alla glipor vid sittbrunnssargen.

Klart för idag! I morgon är det mer slipning och kanske, kanske glasfiber på däcket. Och dessutom spännande att läsa artikeln på DT.se (under familjesidorna) om mig och bygget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s