Midsommarbygge

Ni trodde väl inte att jag tagit ledigt på midsommar väl? Spantmallarna har sågats till för montering av däcket. Här är ett högljutt filmklipp på lite av sågningen. Ber om ursäkt för skakigheten, svårt att filma med en hand och såga med en annan 😬

Här är i alla fall resultatet.

Ett krux dock, flera av spantmallarna måste ha krympt under natten. Kolla nummer ett!

Jag har visserligen aldrig fått #1 att passa på något av mina byggen, men detta tar nog priset. Det är dock inte så illa som man tror. Alla spantmallar är nämligen en ribba för låga. Ja, ni minns ju att jag gjort skrovet en ribba djupare än ritningen. Så, alla mallar fick lyftas en ribba.

Och sedan började jag att montera mallarna ordentligt.

Detta är nog det första bygge där skrovet börjat ”banana peel”, dvs fläka ut sig. Bara våld som saknades, och tillslut var allt i sin ordning igen.

Sedan sågades halvbreda ribbor, för att klara knixen upp på däcket.

Och efter ett par timmar, med en hel del justerande av spantmallar och häftklamrar så har jag fina former på ribborna. Som ni ser kör jag quick and dirty med glipor, klammer och epoxyslipning-metoden. Ska jag stå och hyvla och vitlimma blir kajaken klar först när alla semestrar är över. Dessutom ska den målas, så allt kommer döljas ändå.

Och vips är kajaken klar!

Gliporna fixas med epoxy.

Jag var tvungen att kolla att alla ribbor räcker, de som är kvar. Det är gränsfall! De kommande dagarna lär jag bli varse hur det blir.

Efter en heldag i verkstan så var det dags att njuta av midsommarafton. Solnedgångspaddling i Korså Bruk med dotter och grannar. Kvalitetstid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s