Drällpip och annat

Fem linfästeskålar hade härdat över natten, men antagligen hade det varit för kallt i garaget (jag hade stängt av värmen), för när jag skulle montera den första så blev den lite deformerad för att epoxyn fortfarande var mjuk. Bara att lägga undan dagens plan på att montera skålar och låta dem härda några timmar till. Så jag fräste klart alla hål istället. Härlig känsla att alla blev lyckade! 

Sedan formade jag en förstärkningsbalk bakom sitsen. 

Den kläddes med två lager glas och fyra lager kol. Och ett lager peelply ovanpå. 

Sedan laminerade jag fast sitsen baktill med en glasfiberremsa. 

Ett problem med en sits som är som en enda stor skål är att det alltid kommer ligga en liten pöl med vatten där, bla från läckande kapell och annat. Så jag byggde en liten drällpip så vattnet kan rinna ut i sittbrunnen från sitsen. Först borra hål mitt i sitsen och mäta hur djupt det gick att bygga. Bäst hade varit att göra ett hål per sittknöl men det dubblerar risken för läckor och dessutom är det i princip helt skålformad sits ändå. 

11mm, dvs precis så det ryms en plastslang och lite epoxy och glasfiber under! Jag börjar med lite smältlim så slangen hålls på plats innan jag bakar in allt i förtjockad epoxy och glasfiber. 

Såhär blev det färdiga resultatet. När allt har härdat skall det på rejält med silikon också. Här måste det vara tätt! 

Sedan vände jag kajaken så att drällpipen får härda mot sittbrunnsbotten (antagligen ihoptryckt någon mm, och ja, jag kom ihåg att lägga plast så inte däck och skrov limmas ihop nu 😂). 

Sist men inte minst bakade jag 5 linfästeskålar till. I morgon ska alla linfästen bli klara. Kanske även skädda och skott? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s