Äntligen skålklar

Det tog många försök och mycket klurande, men nu är det äntligen spikat hur linfästeskålarna ska göras. Eftersom de skall bli 18 till antalet så måste de kunna massproduceras om jag ska bli klar någon gång innan midsommar. Så jag tillverkade en fräsmall i epoxy. Man ser den färdiga prototypen uppe på sidan av bilden. 

Denna fräsmall punktsmältlimmas på undersidan däcket centrerat över ett borrat hål där skålens mittpunkt är (där linan skall löpa på ovansidan). Sedan fräser jag med handöverfräs från ovansidan och låter frässtålets kullager ligga an mot fräsmallen. Då blir det ett perfekt hål för linfästeskålen. Den punktlimmas också, sedan borrar jag hål för en 4mm kolfiberstav som jag trär i. Här är en prototyp (slarvade lite så kanten blev lite skadad). 

Jag inser att det nästan är omöjligt att utläsa hur det egentligen går till, så det blir lite mer bilder sen 🙂 

Sen tejpade jag där det skall bli markeringar för alla skålar. Kommer kajaken bli helt prickig med 18 skålar i kolfiber?? Den skall ju vara en expeditionskajak så den får gärna se lite extrem ut. Jag ska nog göra ett test med svarta lappar och linor först..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s