Sits 

Jag pusslar vidare på sitsen. Blev ett par tre timmar i helgen. Riktigt tillfredsställande moment att smältlimma små kvadrater till en tredimensionell form.

Här är den precis laminerad på båda sidor och lagd på plats i sittbrunnen för att kolla symmetrier.  

Sedan började jag att ”klä in” den på sidorna. Som ni ser har jag ingen tydlig plan för hur sidorna ska bete sig i detta skede. Det har jag dock fått senare, så sidorna kommer ändras. Här ser man också att jag bytt ut de 6 brickor som jag slipade igenom, jämför bilden ovan.

Men ryggstödet är ingen tvekan hur det skall ta vägen. Balken tvärs över allting är för att spänna ut skrovet ett par cm så det passar med däcket. Här anar man att jag börjat fixa till sidorna. 

En annan vinkel utan balk. Och sidorna som sagt, de ska ändras. Och såhär snett är det inte, bilden är tagen lite på snedden 🙂 Här ser man också att det kommer bli ett svankstöd på ryggstödet.

Jag kom på en väldigt praktisk teknik när man behöver justera mosaiken. Man värmer med varmluftspistol och då blir limmet mjukt igen och det går att forma mosaikytan väldigt lätt. 

Ja, sidorna då, hur blev det med dem? Jo,  de skall sänkas och bilda små ”fickor” för att lämna plats för att stuva saker bredvid sitsen, tex plats för länspump på ena sidan och vattenflaska på andra sidan.

Här är en bild till. Lite kolfibermosaikkontraster. 

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s