Paddling 

Men först vill jag meddela vikten på den nyfödde!….. 20kg! Klart godkänt, jag hade befarat minst tre kilo till. Detta klarar man lätt att lyfta upp och ta ner från taket själv – faktiskt ett av målen med bygget, även om det hade funkat med några kg till också. 

Men hur paddlar den då? Precis som designern Björn Thomasson skriver, är den lättsvängd med skäddan uppe. Nästan för lättsvängd. Men perfekt då man ska in bland Runns alla steniga vikar och lägga till för toastopp eller fika. Den svänger på en femöring. Man får också en (o)vana att ibland svänga runt 180 grader och titta bakåt, där man kom ifrån, och sedan svänga tillbaka och paddla vidare. Med skäddan nere går den spikrakt, och jag har hittat läget då den blir perfekt i manövrerbarhet, detta ska jag markera på däcket med ett litet märke vid reglaget. Marschfarten skall vara 6-9 km/hh enligt Björn, och det stämmer nog bra. Jag låg runt 7-8 och maxade ut på ca 10. 

På det stora hela är jag jättenöjd. Frej är lättpaddlad och med lite träning på skäddan får man en kajak som är bra på allt. Nu återstår att testa i vind och sjö, med packning och att rolla den! 


Nu ska det fixas paddel och knästöd för att optimera sittpositionen. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s