Däckslinefästen

Inspirerad av Lars Johanssons lösning för enkla och snabbyggda fästen för däckslinor så satte jag igång att slakta ett cykelhjul jag haft liggande på sina ekrar. Dessa kapades upp i 9cm långa bitar och bockades enligt konstens alla regler.

Sedan mätte jag upp alla fästpunkter för däckslinorna, markerade med maskeringstejp och ett blyertsstreck, spände upp alla linor enligt detta och kollade att allt ser okej ut.   

Min Dremel fick komma till användning, med en liten sliptrissa som gjorde ett fint jobb för nedsänkningen i däcket. Sedan pillar man in den tillbockade märlan underifrån och fäster tillfälligt med lite silvertejp. Senare skall det läggas på förtjockad epoxy och ett par lager glasfiber på undersidan. Jag har sparat lite epoxyjobb till undersidan så man kan göra allt samtidigt, det går åt så pass lite epoxy till dessa moment så det är svårt att blanda till dessa små mängder. Då är det bättre att spara och göra flera epoxyjobb samtidigt. Undersidan av packluckorna ska ha fästen för styrpigg och spännlina också. 

Det blir väldigt snyggt och enkelt. Skulle en märla gå av i framtiden så har man givetvis problem, men hur en eker skulle gå att slita av med en nylonlina vet jag inte riktigt. Då har man nog andra problem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s