Däcksundersidslipning

Spännande moment, jag tog mattkniven och skar loss däcket från skrovet. Eftersom jag tejpat skrovets kant med maskeringstejp så limmades inte däcket fast i skrovet och det var lätt att bara peta loss det med mattkniven.

Sedan lossade jag på spantmallarna.  

Här är det spännande, här har jag börjat lyfta loss däcket och några spantmallar satt kvar i däcket och några spantmallar var lösa. Plopp, så lossnade en efter en. 

Ok, alla spantmallar ligger nu i skrovet. Nu gäller det alltså att BYTA PLATS på skrov och däck, eftersom däcket skall vändas och slipas. Då måste skrovet bort, eftersom det inte går att lägga däcket upp och ner inuti skrovet. Spännande moment då jag var helt själv, så olika slingor i taket fick vara mitt stöd.

Nu börjar flytten!

Skrovet i taket! Däcket vänt! Puh, det gick ju smidigt. Bra med ett lågt trätak som man bara kan dra fast en gipsskruv och slinga hursomhelst i.

Jahapp… nu infann sig frågan hur jag skulle palla upp däcket.. Men på något magiskt sätt hade jag sparat underdelarna av spantmallarna på hyllan så det var bara att skruva dit och vips så passade det perfekt!   

Nu började inspektionen av däckets undersida. Vad kunde dölja sig där? En massa epoxy förstås. Men det var inte några mängder som tur var. Jobbigt att slipa annars!  

Många häftklamrar som gått av bodde på undersidan av däcket. En hovtång så kunde alla dras upp utan problem. 

Och här är jag lite nöjd med en lösning. För att inte däcket skulle ändra form pga fukt när jag laminerade ovansidan (och undersidan var mottaglig för fukt) så häftade jag fast däcket i skrovet. Problemet med detta var att häftklamrarna hamnade UNDER glasfibern på ovansidan, och det hade jag tänkt att jag skulle få leva med, men nu upptäckte jag att jag kunde dra loss klamrarna från undersidan! NTS (note to self)!

Hade skaffat ny sliptrissa till borrmaskinen för att kunna slipa rundade ytor. Det dammade fint!

Slipat och mättat med epoxy.

Lite förtjockad epoxy i för och akter.  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s