Spantmallar revisited

Jag började dagen med att förstärka stävarna med epoxy utblandat med slipdamm, sedan lade jag ett skikt väv ovanpå allt. Blev bra!  

Epoxy med slipdamm blir exakt som mandelmassa, både till utseende och konsistens. Kanske inte till smak, men det lär man aldrig få veta..

Och nu blev det dags att vända på steken och sätta i spantmallarna igen! Först fick jag rita i lite linjer på ritningen eftersom jag pajat dem med silvertejp.. Sedan såga såga såga noga noga noga och sakta montera fast dem en och en. Denna gång var jag mer noggrann med att slipa av kanterna på spantmallarna så att de var alldeles jämna och fina.  

Här är fyra av tolv mallar isatta. Man ser att skrovet inte följer en fin linje än, det är en liten kant vid andra spantmallen, men då jag ploppade dit de övriga mallarna så spändes skrovet ut och det blev en finare linje.

Nummer 8 och 9 fick tvingas ner på plats då skrovet dragit ihop sig lite under limningen.

Sådärja, nu är alla spantmallar på plats. Det var inte speciellt enkelt att montera dem på exakt 38cm avstånd, då det saknades en centrumlinje som bara följde en dimension, så jag tittade efter häftmärkena från skrovet och satte dem på dessa, vilket blev bra. I det här skedet är det ju viktigare att det ser naturligt ut än att man följer exakta mått, tänker jag. 

Varje spantmall skruvades fast i skrovet. Skruvhålet kommer att försvinna senare då jag använder vitpigmenterad epoxy. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s